Astrid Astoja

Over mij

Astoja helpt professionals aan meer resultaten en meer werkplezier. Met een uitgekiend aanbod van online-trainingen, workshops en coaching worden professionals uitgedaagd zichzelf én hun teams te blijven ontwikkelen door inzicht en bewustwording.

Mijn naam is Astrid Frissen en Astoja Management & Coaching is mijn bedrijf. Als afgestudeerd bedrijfseconoom maakte ik een succesvolle carrière door en bekleedde ik verschillende directiefuncties in met name de bedrijfsvoering. Tijdens mijn twee jarige opleiding tot mastercoach ontdekte ik hoe ik mijn passie voor bedrijfsvoering en coaching kon combineren  in mijn dagelijks werk. Samen met andere leidinggevenden ontwikkelde ik vervolgens een  denkmodel dat professionals helpt leiding geven leuk te maken én te houden. Sinds 2019 geef ik trainingen en coaching gebaseerd op dit model en pas ik dit ook zelf toe in interim-opdrachten. Mijn motto is: 

Leiding geven is een uitdaging en samen maken we dat leuk!

Meer over Astrid

Nieuwe uitdagingen zoeken en nieuwe kennis vergaren. In organisaties zoeken waar het stokt om het dan met collega’s aan te passen tot het werkt. De droge materie van bedrijfsvoering omzetten in interessante gesprekken en werkende oplossingen waar iedereen blij van wordt. Met mensen de diepte in gaan om te zoeken hoe ze met plezier het werk kunnen doen dat zij het leukst vinden. En tegelijk met mijn gezin genieten van een gezellig samenzijn, rustig wandelen in de natuur of een bibliotheek aan boeken weglezen. Dit alles is mogelijk sinds ik in 2016 mijn coachpraktijk startte in  Astoja.

De weg daar naartoe begon in 1993, bij mijn studie bedrijfseconomie. Mijn twijfel tussen economie en psychologie werd beslecht toen ik me bedacht dat ik via wet- en regelgeving in veel verschillende organisaties bij veel verschillende mensen overal kon rondneuzen en alles mocht vragen. Na mijn universitaire studie bedrijfseconomie heb ik jarenlang in internationale omgevingen gewerkt en pakte ik het ene project na het andere aan om nog meer te ontdekken. Ik groeide van assistent-accountant naar directeur bedrijfsvoering en wist mijn teams elke keer opnieuw in beweging te krijgen door mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme. Ik rondde een  tweejarige Post HBO opleiding tot mastercoach af naast mijn baan als directeur bedrijfsvoering in loondienst en startte in 2016  parttime als onafhankelijk coach. Mijn praktijk groeide en vanaf 2019 combineer ik elke dag in alle trainingen, coaching en interim-opdrachten mijn passie voor bedrijfsvoering en coaching in Astoja. 

Mijn kennis en kunde heb ik verwerkt in een model dat leidinggevenden leert hun energie te focussen op de juiste oplossing voor een probleem. Door mijn afkeer tegen ingewikkelde theorieën, ontwikkelde ik een denkmodel dat enorm aansloeg bij verschillende professionals die ik hierover sprak. Het werkt doordat ik een aantal technieken combineer die je kunt toepassen in de moeilijke momenten van je dagelijkse praktijk. Juist als leidinggevende in nieuwe of moeilijke situaties heb je simpele principes nodig die je helpen bij alle 1000 kleine en grote beslissingen die je dagelijks met je team te nemen hebt om je doelen te bereiken.

Als ik ergens van geniet dan is het om professionals te leren werken met dit simpele model, zodat zij  met nog meer werkplezier, nog meer resultaten weten te behalen.

Vind je het leuk om kennis te maken en hier meer over te horen? Ik vind het altijd leuk om kennis te maken, ik hoor graag van je. 

Geschiedenis van Astoja

Astoja is in 1998 opgericht door Jack Aarts. Hij besloot als zelfstandige zijn uitgebreide financiële en fiscale kennis voor organisaties in te zetten door hen te adviseren en te ondersteunen bij het verbeteren van hun administraties. Zijn aanpak bestond niet alleen uit het geven van inhoudelijke adviezen, maar ook uit het begeleiden van de implementaties daarvan. Door actief te luisteren en door integer te spiegelen over de (on)mogelijkheden die hij bij zijn opdrachtgevers tegenkwam, werd hij een succesvol en veelgevraagd interim-manager en coach.

De coachende aanpak is voor mij, zijn dochter, de basis geweest waarop ik mijn eigen carriere heb vorm gegeven. Beginnend als econoom heb ik inmiddels ruim 25 jaar ervaring in de diverse domeinen van bedrijfsvoering. Doordat ik de coachende aanpak van mijn vader heb overgenomen groeide ik snel door naar leidinggevende functies en werd ik daarnaast steeds meer gevraagd als mentor en coach. De coachingsvraagstukken werden steeds breder en persoonlijker. Mede hierdoor ben ik mij uiteindelijk gaan verdiepen in het coachings-vak en heb ik een tweejarige mastercoach-opleiding afgerond. Toen Jack met pensioen ging, heb ik Astoja voortgezet.

Astoja is een bijzondere naam die ik graag in ere houdt. De zes letters van Astoja zijn zes letters uit de voornamen van mijn ouderlijk gezin. Het gezin dat geduldig en onvoorwaardelijk voor mij klaar staat en daardoor heeft geholpen te zijn wie ik nu ben. Met Astoja laat ik zien dat ik niet alleen heel trots ben op alles wat mijn vader onder deze naam heeft bereikt, maar geef ik hen allemaal een warme plaats in mijn dagelijks leven.