Individuele coaching

Het begint bij jou

Jezelf leren kennen en blijven ontdekken, is één van de belangrijkste sleutels die je in handen hebt om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Toch loop je soms tegen een uitdaging aan waar je hulp bij nodig hebt. Bijvoorbeeld:

 • Vraag jij je af hoe je team in beweging kan komen?
 • Heb je het te druk en moet je mensen nog vaak vertellen wat ze moeten doen?
 • Verbaas je je over het gedrag van je collega’s en weet je niet hoe je dat kunt veranderen?
 • Zijn je mensen te lief voor elkaar en zou je feedback vanzelfsprekender willen maken?
 • Wil je af van het geroddel en de groepsvorming in je team?

Dat zijn allemaal vraagstukken waar jij zelf ook een rol in hebt. Verander je team, door je eigen patronen te onderzoeken. Dat doe je in een individueel coaching traject.

Je kunt sparren over een probleem en je kunt samen een ontwikkelvraag onderzoeken. Je begint bij jezelf en ontdekt gaandeweg dat dat ook een ontwikkeling is voor je team.

Bij Astoja vind je een gesprekspartner die én jarenlange zakelijke leidinggevende ervaring heeft én een goed opgeleid coach is. Twee vakgebieden verenigd in één unieke aanpak. Zo weet je zeker dat je in gesprek gaat met een onafhankelijk iemand die je professioneel ondersteunt en goed begrijpt. 

Leidinggeven voelt soms eenzaam. Je krijgt niet snel oprechte feedback en je kunt ook niet met iedereen over je eigen ontwikkelvraagstukken praten. Toch heb je een sparringpartner nodig en ben je nieuwgierig naar andere ideeën.

Juist voor leidinggevenden is het goed om af en toe eens met een onafhankelijke sparringpartner te spreken die wel begrijpt wat leidinggeven met je doet én die je zonder oordeel kan spiegelen en helpen.

Petra

Astrid was onze financiele vrouw in moeizame tijden! Ze wist elk EU-project van klinkende cijfers te voorzien, tijdschrijfsessies tot een vrolijk hoogtepunt te maken, en alle paniek van onderzoekers over begrotingen te kalmeren. Een bezielde professional en dan ook nog gezegend met een uiterst fijn gevoel voor humor…

Bibi

Astrid is de perfecte sparring-partner, doordat ze aan de ene kant kennis heeft van bedrijfsvoering, sterk is in het analyseren van complexe vraagstukken en snel de vinger op de zere plek weet te leggen. Aan de andere kant voelt ze mensen heel goed aan en kan ze medewerkers motiveren en enthousiasmeren. Astrid straalt positiviteit en energie uit en zal nooit je vertrouwen beschamen.

Ellis

Ik heb Astrid in de jaren als mijn leidinggevende als een zeer prettig persoon ervaren. Astrid had altijd een luisterend oor, druk of niet! Ze dacht mee in oplossingen en niet in problemen. Proberen om overal iets positiefs uit te halen, ook als je dat zelf niet meer zag. Als werknemer stond je altijd op de eerste plek en ze deed er ook alles aan om het voor de werknemers goed te doen en aan hun wensen en ideeën te voldoen, mits dat goed was voor de organisatie. Uiteraard had ik liever geen afscheid genomen

Dit zijn een aantal vragen van klanten in de praktijk van Astoja:  

 • Ik wil leren wat ik anders moet doen om mijn team in beweging te krijgen.
 • Ik wil anderen beter begrijpen en ik wil anderen stimuleren dat ook te doen.
 • Wat kan ik doen om mijn team zelfredzamer te maken?
 • Is leidinggeven wel iets voor mij?
 • Wat heb ik nodig om een sterke leidinggevende te zijn?
 • Welke instrumenten en gesprekstechnieken moet ik leren om duidelijk over te komen en mensen goed te laten samenwerken?
 • Ik wil leren hoe ik zelf beter feedback kan geven en krijgen. Hoe zorg ik ervoor dat dit een vanzelfsprekendheid wordt in ons team?
 • Hoe kan ik me minder direct opstellen in mijn communicatie, om vriendelijker en opener over te komen op anderen?
 • Hoe overtuig ik anderen van mijn standpunt?
 • Hoe kan ik mij en mijn team beter positioneren in de organisatie?
 • Hoe voorkom ik groepsvorming en hoe leg ik onderstromen bloot?

Voor we samen gaan werken in één of meer coachingsessies, maken we kennis met elkaar. In zo’n eerste gesprek bepalen we of we een klik hebben en onderzoeken we je vragen. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend.

Mariette

Enige tijd geleden worstelde ik met een aantal werkgerelateerde vragen. Er was een reorganisatie gaande, nieuwe kansen boden zich aan en ik kreeg van alle kanten advies over de te bewandelen weg. Het lukte me niet om al die stemmen buiten te sluiten en helder te krijgen wat ikzelf wilde en waar ik mezelf zag over 10 jaar. Met behulp van Astrid lukte het wel. Binnen korte tijd hadden we niet alleen duidelijk wat de verschillende aspecten van mijn probleem waren, maar ook in welke richting de oplossing lag. Door gebruik te maken van verschillende technieken hielp Astrid mij een ruimer inzicht te krijgen in mijn patronen en bouwde ik en passant aan het zelfvertrouwen om mijn eigen weg te kiezen.

Astrid is een fantastische coach, die mensen in hun waarde laat, en op humorvolle wijze, deskundig en zonder omwegen tot de kern komt. Ik heb inmiddels een carrierestap gemaakt en ben daar erg blij mee. De coaching door Astrid was hierbij cruciaal en werkt ook op de lange termijn door. Ik kan iedereen aanraden om te investeren in zichzelf en daarbij een beroep te doen op Astrid!”

Senna

“Ik heb Astrid leren kennen als iemand met oprechte passie voor het vak. Astrid is oprecht geïnteresseerd in wat er in je omgaat en luistert zonder te oordelen. Ze laat je eigen krachten en mooie kanten inzien en helpt je om hierin te geloven.”

José

Ik ben bij Astrid terecht gekomen omdat mij werd verteld dat ik erg nors, bot en ongeinteresseerd over kwam.Tijdens mijn tijd bij Astrid hebben we eerst onderzocht hoe andere mensen mij zagen en hoe ik mijzelf zag. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om te bekijken waardoor het kwam dat ik op een bepaalde manier over kwam en wat we daar aan konden doen.

We bekeken telkens situaties die zich hadden voorgedaan en ze gaf me tips hoe ik hier een volgende keer anders mee om zou kunnen gaan.De tips waren practisch en ik kon ze direct toepassen, zowel op mijn opleiding als ook op het werk en in mijn vrije tijd. We kwamen er uiteindelijk achter dat het vooral een stuk onzekerheid was waar ik tegenaan liep en ook hier heeft ze me mee geholpen.

Dankzij Astrid heb ik mijzelf beter leren kennen en zit ik lekkerder in mijn vel. Ik ben enorm gegroeid als persoon tijdens dit traject en hier ga ik de rest van mijn leven profijt van hebben!

Wat mag je van mij verwachten?

In mijn coaching richt ik mij op de ontwikkeling van een persoon of de ontwikkeling van een team. Ik ben er voor jou en het team. Zonder oordeel luister ik naar de vragen en behoeften. Samen onderzoeken we de mogelijkheden om verder te kunnen groeien en problemen op te kunnen lossen. Als coach, trainer en interim-manager ondersteun ik jouw/jullie zoektocht met mijn persoonlijke ervaringen, werkervaringen en opleidingskennis op een professionele manier die past bij de behoefte en organisatie.

Van mij krijg je geen standaard profieltest of standaard actieplan voorgelegd. Ik maak voor elk traject een eigen plan van aanpak, gebaseerd op ons onderzoek naar de ontwikkelbehoefte en de grenzen die daarbij zijn aangegeven. Tijdens coachingsgesprekken doen we onder andere (denk)oefeningen, vul je vragenlijsten in, wordt gespiegeld en geconfronteerd, we bedenken experimenten om nieuwe inzichten te toetsen of te oefenen en je leert te reflecteren op een manier die bij je past. Naast persoonlijke ontmoetingen kunnen we ook e-mailcoaching en video-coaching in een traject opnemen. Kortom, ik zal je/jullie op zeer verschillende manieren uitdagen om meer van jezelf te ontdekken en meer van jezelf te ontwikkelen. Ik streef ernaar om de opgedane inzichten om te zetten in duurzame persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat we tijdens een traject expliciet onderzoeken hoe je het geleerde kunt blijven vasthouden nadat we afscheid hebben genomen van elkaar. 

Om eerlijk en kwetsbaar te kunnen zoeken naar ontwikkelingsmogelijkheden, is het van cruciaal belang dat we ons prettig en veilig voelen bij elkaar. Daarom besluiten we na een kennismakingsgesprek samen of we een traject ingaan en leggen we de doelen, werkwijze en diverse andere zaken vast in een overeenkomst.

Peter

“Na een periode van werkloosheid kwam ik in contact met Astrid. Zij bood aan mij te helpen, want ik zat in een behoorlijke dip.

Na verschillende sessies van ongeveer 1 uur, waaronder best emotionele momenten, heeft zij me geholpen en weer zelfvertrouwen gegeven. Inmiddels ben ik weer aan het werk en kijk ik met plezier terug. Astrid is een spontane vriendelijke vrouw die begrip heeft voor de situatie waarin je verkeert.

Ik zou haar zeker aanbevelen.”

Charlotte

Astrid is een ontzettend leuk mens en bovendien een zeer fijne coach. Ik heb mezelf een stuk beter leren kennen en ben ook een stuk wijzer geworden over mijn studiekeuze en wie ik ben. De mooiste eigenschappen van Astrid zijn enthousiasme, oprechte interesse en dat ze totaal niet oordeelt. De gesprekken voelden goed.”