Leiderschap training & coaching

Herken je dit

  • Je moet steeds harder werken om al het werk af te krijgen.
  • Je wil niet weer je team moeten overtuigen van jouw visie en aanpak.
  • Je klanten hebben steeds meer commentaar en lijken steeds vaker ontevreden.
  • Je hebt je boekenkast aardig gevuld met managementgoeroes die magische modellen en jolig jargon aanbieden.
  • Je wil  niet de zoveelste training uitzitten om dan in de praktijk te merken dat het toch niet bij jou past.

Je vraagt je af hoe je hierin terecht gekomen bent en vooral…hoe je het nu weer leuk kunt maken. De passie waarmee jij ooit voor je vak hebt gekozen maakt dat je echt niet bang bent om hard te werken. Maar tijd om met anderen over het vak te praten is er niet meer, want de ene verandering is nog niet doorgevoerd of de andere staat alweer voor de deur. Je maakt je steeds meer zorgen over de werkdruk in je team, over hoe je de volgende verandering moet uitleggen, je voelt het personeelstekort en weet dat de financiën veranderen. Het moet dus anders, maar waar moet je beginnen en wanneer prop je dat er ook nog tussendoor….?   

Zo ging het bij mij ook. De eerste jaren dat ik teams leidde groeide bij mij het aantal zorgen en het aantal overuren. Ik concludeerde dat het toch echt heel anders moest en dus ging ik op zoek. Na jarenlange vakinhoudelijke scholing, ben ik gaan leren over leiderschapsstijlen, coachingstechnieken en time-management. Talloze seminars, webinars, artikelen en boeken met kenmerken van efficiënte teams, of kwaliteiten van superleidinggevenden, managementmodellen en werkmethoden heb ik verslonden. Door mijn nieuwsgierigheid naar mensen en hun drijfveren ben ik uiteindelijk een tweejarige post HBO coach-opleiding gaan doen. Ik heb allerlei technieken en methodes met mijn eigen teams uitgeprobeerd. Met vallen en opstaan ontdekte ik uiteindelijk hoe het ook kan. Werken met plezier en met tevreden klanten. Ik genoot er zo van dat anderen meer wilden weten over mijn aanpak. Nu verwerk ik mijn inzichten en beste instrumenten in een compleet aanbod van coaching, training en interim-opdrachten en zie ik hoe anderen ook weer genieten van leiding geven.  

Mijn aanpak is simpel en vooral praktisch. Ik heb in mijn 25-jarige loopbaan een aantal eenvoudige principes geleerd. Die hebben me geholpen in de dagelijkse honderd-en-een-beslismomenten die je tegenkomt als je leiding geeft of met teams werkt. Leidinggeven doe je namelijk vooral door in alle grote en kleine beslissingen te laten zien wat de bedoeling is van jouw visie. Het uitrollen van nieuwe managementmethodes en besturingsfilosofien hapert altijd als de concrete uitvoering in de dagelijkse zaken niet doorgezet wordt. Dat is voor jou ook vast niet nieuw. Maar voor die dagelijkse kwesties kun je dus niet eenvoudig terugvallen op HET grote model of DE prachtige speech. Dan heb je juist eenvoudige principes en tehcnieken nodig die je helpen goed te reageren, de juiste vraag te stellen en effectief te beslissen. Als dat niet lukt, verandert er niets.

Daarom is de kern van mijn aanpak gericht op jouw dagelijkse praktijk. Ik werkt met je samen in en aan jouw praktijksituaties. Samen ontdekken we snel het echte probleem die in de duizend dagelijkse vragen terugkomen en daarna ontdek jij hoe je met een paar simpele technieken helpend kunt reageren. Dat kan via live-sessies, teamsessies en/of via e-coaching.

Lijkt jou dat wat? Laten we elkaar dan eerst eens ontmoeten en kennis maken. Je vertrouwt niet iedereen je knelpunten toe, dat begrijp ik heel goed.

Het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe snel mijn klanten genieten van de resultaten van de simpele technieken en principes van mijn aanpak. 

  • Wil jij ook weer volop kunnen genieten van je werk?
  • Wil je leren hoe je rustig blijft onder alle vragen die steeds weer over jou en je team wordt uitgestort?
  • Heb jij wel oren naar een beperkt aantal handreikingen die jou snel resultaten geven?
  • Wil jij sparren over jouw problemen in jouw omgeving? 

Let op: ik verkoop geen serie online-webinars of leesboeken en hou er ook niet van om tijd te besteden aan het filosoferen over grote managementmodellen. Ik wil juist graag met jou onderzoeken hoe wij samen praktisch aan de slag kunnen gaan en ben benieuwd naar jouw duizend dagelijkse vragen of je grootste knelpunt. Zullen we eens kennismaken?