Inspiratiesessies

Werken met passie is elke dag opnieuw genieten

Ben jij een leidinggevende of wil je dat worden? Werk jij gedreven aan je vak en ben je een enthousiaste koploper in je team? Dan werk jij waarschijnlijk vanuit je hart, je passie. Jij zoekt en ontdekt nieuwe ontwikkelingen, jij steekt altijd je handen uit de mouwen om een succes te realiseren.

Toch merk je ook dat je steeds vaker dingen doet die helemaal niet zo bij jouw passie horen of misschien zie je jouw passie niet terug in je teamleden. Bijvoorbeeld:  

  • Trekt iedereen zijn eigen plan en weet je niet goed waar je collega’s mee bezig zijn?
  • Komen ze altijd jou om hulp vragen, terwijl je het al zo druk hebt?
  • Heb je veel ad hoc werkzaamheden?
  • Voel je je genoodzaakt om het werk van je teamgenoten te controleren? 
  • Wil iedereen altijd zelf bij elke vergadering aansluiten?

Dat zijn signalen dat mensen niet weten waarom ze iets moeten doen of wat anderen voor hen kunnen betekenen. Een inspiratiesessie kan daar bij helpen.

Een inspiratiesessie maakt duidelijk wat jij met jouw passie bijdraagt in jouw team. Je leert van de dagelijkse irritaties en verwonderingen tussen je teamleden en je ontdekt de oprechte verbinding tussen iedereen.

Dit is dé cruciale factor om te komen tot een succesvol team. Het is daarom ook heel inspirerend om deze sessie als team te doen. Want inspireren: 

Dat kan als individu én als team!

Werk samen met plezier aan mooie resultaten

Stel je voor dat iedereen in jouw team zich met hun hart heeft verbonden aan de organisatie. Ze kennen elkaar en vragen elkaar om hulp. Ze weten waar het team voor staat, vertrouwen elkaar en werken gedreven aan de organisatiedoelen.

In een inspiratie-workshop leer je: 

  • Wat jouw passie is en hoe dat aansluit op je organisatie
  • Wat jouw teamleden drijft en hoe dat de organisatie versterkt
  • Werken met plezier en inspirerende collega’s
  • Vertrouwen op elkaar

Een inspiratie-workshop voor jou of jouw team start met een gratis kennismakingsgesprek. Wacht niet langer en plan het hieronder meteen!

Charlotte:

Astrid is een ontzettend leuk mens en bovendien een zeer fijne coach. Ik heb mezelf een stuk beter leren kennen en ben ook een stuk wijzer geworden over mijn studiekeuze en wie ik ben. De mooiste eigenschappen van Astrid zijn enthousiasme, oprechte interesse en dat ze totaal niet oordeelt. De gesprekken voelden goed.”

Eef:

“In mijn laatste schooljaar als directeur van een grote basisschool, wilde ik graag met het team van ca 30 leerkrachten een studie tweedaagse organiseren op een fraaie locatie in Zuid-Limburg. Voor de leiding daarvan vond ik Astrid bereid. In de prettige en nuttige voorbereidingsgesprekken bespraken we de twee doelen, nl. de herijking van de visie en de teamontwikkeling (werken aan teambuilding: samenwerking, vertrouwen en communicatie).

Astrid heeft deze tweedaagse op een zeer prettige wijze geleid. Zij droeg zorg voor een fijne ontspannen sfeer, waarbij er een goede balans was tussen het geven van duidelijke informatie en instructie én interactie tussen de deelnemers. Het programma was voor haar een leidraad, echter waar nodig bood zij voldoende ruimte voor noodzakelijke zijpaden. In de reviews van de deelnemers lees ik over haar rol: eerlijk, prettig, deskundig, open.”

Hein:

Ik zat gewoon op ’n dood spoor en ik had ’t gevoel dat ik me opnieuw moest uitvinden, again. In tegenstelling tot andere moments-in-life wilde dat maar niet lukken.

Astrid dwong me terug te gaan naar mijn basis, mijn roots en vanuit dat perspectief de uitdagingen van dat moment te bekijken. Ik begreep dat ik te ver van mezelf vandaan was geraakt en daardoor verkeerde beslissingen nam. Voor mij moeten dingen uitdagend en simpel zijn een welhaast onmogelijke combinatie maar toch kom ik daar steeds weer op uit.

Als iemand snel tot de kern van de zaak wil komen en ‘n “hapklare” oplossing wil is hij bij Astrid aan ’t juiste adres!”