Training Leiderschap 2.0

Training: Leiderschap 2020


Zo kan het niet meer! Nu moet het echt anders.   


 • Je moet steeds harder werken om al het werk af te krijgen. Je team ook....
 • Je klanten hebben steeds meer commentaar en lijken steeds vaker ontevreden.....
 • Beproefde methodes en vakvaardigheden lijken niet meer de juiste kwaliteit te leveren...
 • Ga jij je pensioen datum zo wel halen? Of roep jij ook al een tijdje dat je werkgever toch iets moet met het generatiepact....


De passie waarmee jij en je collega's ooit voor je vak hebben gekozen maakt dat je vanzelf steeds harder en vooral langer bent gaan werken om al het werk af te krijgen. Tijd om samen over het vak en over de veranderende omgeving na te denken is er nauwelijks. Ondanks dat het team werkt met beproefde methoden lijkt de omgeving steeds harder te roepen dat het niet meer goed genoeg is. De eerste frustraties zijn zichtbaar. Het verzuim stijgt, steeds meer mensen geven aan hun pensioendatum zo niet meer te halen. Nieuwe mensen kunnen bijna niet meer ingewerkt worden en vertrekken snel weer. Zelf ren je van de ene urgente afspraak naar de andere en tussendoor los je steeds zoveel mogelijk brandende vragen op in de hoop dat iedereen zo snel mogelijk door kan werken. Je hoort steeds meer negatieve geluiden over je team, je maakt je steeds meer zorgen over de werkdruk van je mensen, je voelt het personeelstekort en je weet ook dat je financieringsbronnen stevig gaan veranderen de komende tijd. Het moet dus anders, maar waar moet je beginnen en wanneer prop je dat er ook nog tussendoor….? Leiden zou toch niet lijden moeten zijn?  


Zo ging het bij mij ook. De eerste jaren dat ik teams leidde groeide ook bij mij het aantal zorgen en het aantal overuren. Ook ik concludeerde in mijn loopbaan als leidinggevende dat het toch echt heel anders moest en wel rap een beetje. Dat was het moment waarop ik, na jarenlange vakinhoudelijke scholing, ben gaan leren over leiderschapsstijlen, coachingstechnieken en time-management. Talloze artikelen met kenmerken van efficiënte teams, of kwaliteiten van superleidinggevenden, boeken over managementmodellen en werkmethoden als lean, agile en scrum heb ik verslonden. Door mijn nieuwsgierigheid naar mensen en hun drijfveren ben ik een tweejarige coach-opleiding gaan doen. Ik heb vanuit het geleerde en de praktijk nieuwe experimenten bedacht en die met mijn eigen teams uitgeprobeerd. En ineens realiseerde ik me….het is gelukt. Ik heb het geheim ontdekt om van lijden naar leiden te gaan. Ik weet en heb ervaren waar het ernstig mis kan gaan in organisaties en wat dat betekent voor mensen. Maar ik heb vooral ontdekt hoe je dat kan voorkomen en hoe je het weer leuk kunt maken voor jezelf en je collega's. Dat geheim deel ik nu met de wereld in een bijzondere training: leiderschap 2.0. Een training met coaching voor leidinggevenden en teams, voor individuele medewerkers en bestuurders. Praktisch, eenvoudig en heel effectief!


Mijn geheim is simpel en vooral praktisch. Ik heb in mijn 20-jarige loopbaan een aantal eenvoudige principes geselecteerd die me hebben geholpen in de dagelijkse honderd-en-een-beslismomenten die je tegenkomt als je leidinggeeft of met teams werkt. Leidinggeven en samenwerken doe je namelijk juist in die vele kleine momenten en beslissingen. Het uitrollen van nieuwe managementmethodes en besturingsfilosofien worden veel te vaak gezien als een wondermiddel, een magisch pilletje waarmee organisatieproblemen worden opgelost. Maar zo werkt het niet. Die methoden helpen je niet in jouw precieze situatie, op jouw 2-minuten-beslismoment en dus veranderd er niets.


 • Wil je echt kunnen genieten van je werk, je omgeving en
 • Wil je toch rustig blijven onder alle hectiek die steeds weer over jou en je team wordt uitgestort?
 • Heb jij wel oren naar een beperkt aantal handreikingen die je helpt te bewegen in de richting van jullie gezamelijke doelen?
 • Wil jij ook gewoon eenvoudige ondersteuning krijgen die past bij jouw problemen en bij jouw omgeving?
 • Is het nu ook genoeg geweest voor jou en wil jij het ook echt anders? 


Meld je aan voor een vrijblijvend eerste gesprek om kennis te maken met het trainings- en coachingsconcept dat ik in de afgelopen 20 jaar heb ontwikkeld. Ik help je met training en coaching die gebaseerd zijn op beproefde modellen, maar die ik praktisch afstem op jouw werk en jouw omgeving. Geen standaardverhaaltjes, geen eindeloze theorieen, maar gewoon praktisch aan de slag. Juist daarom kan ik je beloven dat ook jij weer kunt genieten van je werk en van de gezellige team-mopjes bij het koffieapparaat. Met mijn aanpak:  


 • Is het voor iedereen duidelijk waarom aan bepaalde zaken gewerkt wordt en hoe ze dat gaan doen  
 • Zijn collegiale gesprekken enthousiasmerend en gericht op samenwerken en doelrealisatie 
 • Krijgen en geven jullie complimenten over de kwaliteit van het werk dat verzet is 
 • Bepalen jullie waar je omgeving om gaat vragen 
 • Kunnen jullie aan het einde van een inspirerende werkdag je mailbox ook echt afsluiten om te genieten van een gezellige avond ontspanning.   
 • Kun jij als leidinggevende genieten van het succesvol realiseren van doelen en het kiezen van nieuwe doelen. 


Meld je aan, ik kom graag kennismaken!

KvK 14059657 BTW NL8073.90.793B02 Privacy